an image

Useissa saleissa yleisö kuulee esiintyjät hyvin, istuivatpa he edessä tai takana, mutta miten on esiintyjien näkymisen laita?

Usein salin pituus, näyttämön puuttuminen tai rakennuksen esteet, kuten pilarit tai urkuparven reuna, saattavat estää jopa kokonaan yleisöä näkemästä esiintyjää.

Edullisen monikamerakuvauksemme, suuren valkokankaan ja lisänäytöjen avulla laajennat etupenkin aitiopaikat koko salin alueelle. Näin salin takapenkkiläisetkin pääsevät nauttimaan esityksen kaikista yksityiskohdista.

Monikamerakuvauksemme nostaa myös urkukonsertin aivan uudelle tasolle tuomalla urkurin taidokkaan sormi- ja jalkatyöskentelyn yleisön nähtäville. Näin urkuparven salaperäinen verho raottuu yleisön saadessa nähdä mitä urkuparvella tapahtuu. Älä jätä soittajan taitoja vain yleisön mielikuvien varaan, vaan näytä ne yleisölle.

Kangasalan seurakunta päätti kesällä 2009 kokeilla ensi kertaa Kangasalan urkuperinnepäivien historiassa, urkuparvella esiintyvien soittajien ja laulajien kuvaamista yleisön edessä olevalle valkokankaalle. Kokeilu oli niin onnistunut, että tilaisuuden järjestänyt Kangasalan seurakunnan kanttori Esa Toivola totesikin uuden Urkuperinnepäivien näkemisperinteen syntyneen.

an imageKlikkaa viereistä kuvaa ja katso vuoden 2009 paikallislehden musiikkiarvostelijan ylistävä kirjoitus Urkuperinnepäivien solisteista ja soittajista urkuparvella ja heidän tuomisestaan ensimmäisen kerran näkyville valkokankaalle.


Kuvauksen huomaamattomuus

Toteutamme soittajien kuvaamisen pienillä kiinteillä kameroilla, jolloin soittaja voi häiriintymättä keskittyä esiintymiseensä.

"Kun aluksi kuulin että soittoni kuvataan, suhtauduin ajatukseen kielteisesti, sillä minulla on aikaisempia ikäviä kokemuksia jalkojeni lähellä pyörivästä ja häiritsevästä kameramiehestä. Mutta nähtyäni Urkuperinnepäivillä käytettyjen kameroiden pienuudet, unohdin kameroiden olemassa olon miltei samantien."               - Urkuperinnepäivillä esiintynyt urkuri -

Katso lyhyt videoesimerkki Urkuperinnepäivien aikana valkokankaalla esitetystä videokuvasta.

Myöhempien kesien lehtiartikkeleita kuvauksista

Kesältä 2009 saadun hyvän palautteen perusteella Kangasalan seurakunta on sen jälkeen tilannut Ristimedioilta urkukonserttien kuvaussarjan kaikkina myöhempinä kesinä.

Lue lisää vuoden 2010 heinäkuun urkukonsertista ja sen kuvauksen onnistuneisuudesta Kangasalan Sanomien artikkelista 26.7.2010.

an imageUrkukonserttiartikkeli Kangasalan Sanomissa 26.7.2010


Kesän 2013 urkukonsertit
Ristimediat tallensi kesän 2013 urkukonserttisarjasta kaikki konsertit yhtä lukuunottamatta ja näytti kuvauksen tilaisuudessa olevalla valkokankaalla. Voit lukea konserttiyleisön tunteita Kangasalan sanomien artikkelista 4.7.2013 pidetystä urkukonsertista:

an imageKlikkaa viereistä kuvaa ja lue Kangasalan sanomien kirjoitus kesän 2013 ensimmäistä urkukonsertista ja sen näyttämisestä yleisön edessä olevalla valkokankaalla.


Monikamerakuvauksemme sopii hyvin myös erilaisten nukkenäytelmien esittämiseen yleisölle. Näin kaikki, niin isot kuin pienetkin katsojat, pääsevät näkemään pienet nuket riippumatta istumapaikastaan.

Nukke-esityksen kuvaaminen antaa mahdollisuuden seurata esityksiä myös internetin välityksellä joko suorana lähetyksenä tai jälkikäteen videoarkiston aarteina.

Katso videoesimerkki Kangasalan seurakunnassa vuonna 2008 jouluaaton perhejumalanpalveluksessa kuvatusta nukkenäytelmästä. Video on tallenne kirkkosalin edessä valkokankaalla näytetystä kuvasta. Videoon on lisätty alku- ja lopputekstit internetin videoarkistoa varten. Videon kesto noin 14 minuuttia.

( Mikäli et näe tämän tekstin alapuolella kahta videon aloituskuvaa, kokeile käyttää jotakin muuta Internet selainta. Jostakin syystä alapuolella olevat videot eivät näy aina Internet Explorer -selaimissa. )

Tämän alla esimerkki jouluna 2010 Kangasalan kirkossa kuvatusta nukkenäytelmästä. Videon kesto 12 minuuttia.

Lisätietoja laitteistostamme

HD-kalustomme
Käytämme tuotannossa hyvin eri kokoisia Full HD -kameroita tilanteiden mukaan. Urkukuvauksessa urkurin sormion kuvaukseen käytämme GoPro Hero 3+ ja Gopro 5 -kameroita ja jalkio-kameroina esim. Panasonicin HDC-SD700 kameroita. Pääkameroina toimivat joko vanhemmat Panasonicin AG-HMC151 -kamerat tai uudemmat Canon XA25 -kamerat, joista löytyy pitkät kaapelivedot mahdollistava HD-SDI -liityntä. Live-tallenteissa käytämmme Atem Televisio Studio -mikseriä ja tallentimena SSD-levyjä käyttävää BlackMagicin HyperDeck Studiota.

Täydennämme kalustoa uusilla Canon XA-35 ja Panasonicin AW-HE40SKEJ robottikameroilla, jotka lisäämme myƶhemmin kesällä vuokralle tarjottavien listalle. Kysy lisää vuokrakalustostamme ja hinnoista.